Google Analyticsin seurantakoodi

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kesähaastis :)

Sain Pärähdyksestä kesähaasteen johon tartuin ilomielin :) Kiitokset sinne ihanaan blogiin!

Haastetun tulee listata 10 kesän plussaa, ja kymmenen miinusta.
Avaa vastauksia myös omin ajatuksin, ja kuvin.
Haastettu jakaa haasteen eteenpäin kolmelle haluamalleen blogille,
ja ilmoittaa haastamisesta ko. bloggaajalle.


+ 


1. Ykkösenä kesässä on vaatteiden vähyys. Lähinnä lastenvaatteiden. Ihanaa kun voi lähtiessä läpsäyttää vain lippiksen lapselle päähän ja crocksit (nuo entiset inhokkini, heh) jalkaan ja menoksi :)
Itselleni pistän arkena päälle univormun joka sisältää mustat caprimittaiset legginsit ja mekkon tai  tunikan. Minulla alkaa olla aimo varasto niitä, suosikkini on ehdottomasti poikien "Minni-mekoksi" nimeämä H&M:n alesta joskus löytynyt kirkaanpunainen valkoisilla pikkiriikkisellä palloilla varustettu mekko (joka tosin on niin lyhyt etten koskaan käyttäisi yksinään mekkona) jonka Minni Hiiri-efekti tulee rintojen kohdalla olevasta isosta mustasta jämäkästä rusetista, juuri sellainen Akun sivuilta tuttu rusettityyli :)

2. Vehreys, runsaus, värit! Keittiön ikkunan takaa esimerkiksi paljastuu ihanaa koivumetsää jonka vihreys on aivan huimaavaa! Puiden alla ja juurilla kasvaa järjetön määrä koiranputkea ynnä muuta rikkaruohoksikin haukuttua, mutta se tekee niin ihanan vaikutelman ettei muusta väliä. 
www.ingman.fi
Mummolan pihan voittanutta ei silti ole, nurmikko ja Iirikset ja Keisarinkruunut. Niin 80-lukua, niin lapsuudesta tuttua ja kaunista :)

3. Irtojäätelöt. Ei kaipaa perusteluja. 

4. Tivoli. Kun asuu kaukana kaikista kunnon huvipuistoista on Tivoli yksi alkukesän kohokohtia :) 

5. Kiireettömät löhöpäivät uuden kodin ihanalla parveekkeella, kädessä kirja ja vieressä auringon lämmittämiä vaahtokarkkeja. Kokeiltu jo muutamaan otteeseen tänä kesänä. Näitä lisää :)

6. Aamut. Tai no, meillä venyy klo10 tienoille poikien kanssa, mutta aamu se on silti. Ja nimenomaan se, ettei Isompi mene kouluun. Inhoan yli kaiken herätyskelloja, kaikissa muodoissaan. Eli plussaa on se, ettei tarvitse herätä sen pirinään/soittoon/tmv.

7. Mansikat, raparperit. Kesäherkut siis.

8. Keinuminen :) minä olen keinumisfani. Mummolan pihalla on perinteinen pihakeinu ja puistossa tämän äidin näkee keinumassa lastensa vieressä keinussa :) Ilman kenkiä kaikista paras tunne.

9. Kesätori. Isommissa kaupungeissa on parhaimmat, täälläkin välillä kelvollinen.

10. Lattia aamulla makuuhuoneessa sängyn vieressä. Se tunne kun laskee varpaan auringon lämmittämälle lattialle on jotain aivan ihanaa. 

- 

Mittarit ei valehtele, meillä täällä on vähän erilaiset asteet ;)
1. Ötökät. Ötökät. Ötökät. Voisin laittaa listaan 10 erilaista ötökkää ja ne ois ne kesän kymmenen miinusta ja varmaan voisin jatkaa ja jatkaa ja jatkaa.... sitä listaa. Kamalia. Kaikki. Piste. Lentävät, ryömivät, kipittävät, kiipeleivät, pörisevät, surisevat, kiiltävät, matat ja pörröiset. YÖK.

2. Liian kuuma. Sopiva lämpö on ok, mutta siinä vaiheessa kun niska liimaantuu kiinni aurinkotuoliin ja otsaan saisi kiinnittää jatkuvan hikikourun on jo liikaa.

3. Aurinko. Siinä missä se on plussa, se on kyllä säteineen miinustakin. En halua olla epäterveellisen ruskea. Vaikka haluaisinkin ei minusta edes tulisi ruskea. En ole todistetusti ruskettunut koskaan, ainakaan kauniisti. Minussa on vain punainen vaihe ja läikikäs vaihe ja omituisen näköinen vaihe. Ja siihen rusketukseen kun lisää päälle ne suojaamattoman ihon saamat haittavaikutukset. Eli ei mitään aurinkoa vastaan niin kauan kuin kaikilla on käytössä turvalliset suojat: suojavoide jonka suojakerroin on jotain muuta kuin "mukasuojaava" 10-15 tjn, on aurinkolasia ja päässä hattua, varsinkin lapsilla :)

4. Nukkuminen. Tämä yhdistyy kohtaa nro2. Tarvin nukkuessani peiton. Ilman en osaa nukkua. Ja peiton on tunnuttava, eli pelkkä lakana ei riitä. Ja kun on kuuma, on peiton kanssa kuuma!!

5. Vesi. Tykkään kyllä, mutta samalla pelottaa. Inhoan sitä pelkäämistä ja hysteeristä kyttäämistä mikä minuun iskee yhdistelmässä lapset & luonnon vesi.

6. Likaiset ikkunat. Aurinko paljastaa jokaisen likaläikät. Tällä hetkellä vedän poikien huoneessa pimentävän rullaverhon vain puoleen väliin aamuisin kun siellä ylempänä on lintu heittänyt henkensä törmätessään ja ne sulat on edelleen kiinni ikkunassa. Putsaan kyllä kunhan ehdin äiti!! 

7. Jäätelö. No plussaahan se eniten on, mut miinusta on se jäätelön ylikulutus jota harrastan ;)

8. Pienet vaatteet. Kunnon hellepäivänä pitäisi näyttää helleihmiseltä. Ei mun muodoilla.

9. Ruoanlaitto. Ei vain kiinnosta. Mutta pakko olisi.

10.  Vaikka se liittyykin nro1 niin ötököiden puremat. Paukamaa siellä ja puremaa täällä ja jokapaikasta kutittaa!!

Haaste lähtee minulta seuraaviin kolmeen blogiin: Sunnuntailapset , Päin Mäntylää ja Tuumat ja tuokiot.

10 kommenttia:

 1. Plussissa jättäisin väliin tivolit ja keinun - muistan, mikä kauhistus se oli, kun vielä lapsia vietiin esim. Särkänniemeen tai vapputivoliin. Mä en pystynyt edes katsomaan sinne päin, missä mun lapseni - tai muiden lapset - oli niissä väkkyröissä.
  Miinuspuolelta ruksaisin kaikki;)

  VastaaPoista
 2. Mulla oli muutama vuosi sitten oranssi anorakki. Lapsi kutsui PlussaPalloksi. Se mikä on K-kauppojen mainoksissa :D

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitos haasteesta! Tämä onkin uusi, kivaa! =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, taidanpa tarttua siihen ihan kohta! :)

  VastaaPoista
 5. Mä ehdin tähän jo vastata, taisitte olla silloin kiertämässä matkalaukkunne kanssa maailmaa. :)

  Tuo peittoasia minuakin hämmentää. Pelkän pussilakanan kanssa voin kyllä elää, mutta on tosi vaikeaa nukahtaa ilman mitään peiton kaltaista asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka kuuma tahansa niin sen on oltava päällä ja varsinkin varpaat pitää peittyä :D

   Poista

Kerro jotain, se ilahduttaa :)